Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
Η ΠΟΜΙΔΑ στο Real Estate του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, 10-13.4.2024
10/04/2024

Την Πέμπτη, 11 Απριλίου και ώρα 17.25 -17.55 μ.μ. ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς συμμετείχε στο πάνελ με θέμα τις μισθώσεις κατοικιών στις πόλεις ("Towards a more just City: Solutions for Affordable Housing" (Amalia Hotel, Apollon Room) και συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. Χάρη Ντιγριντάκη και σημαντικούς συνομιλητές.

Παρακολουθείστε την εκδήλωση κάνοντας δωρεάν εγγραφή εδώ !!!

THURSDAY, APRIL 11, 2024  

17.25  TOWARDS A MORE JUST CITY: SOLUTIONS FOR AFFORDABLE HOUSING  

Jason Murphy, Co-Founder and Chief Strategy Officer, Centrus, Ireland

Stratos Paradias, President, Hellenic Property Federation & International Union of Property Owners, Greece

Pantelis Maraveas, Assistant GM Retail Segments, Bank Analytics & Lending Products, National Bank of Greece

Dimitris Mantzos, Member of Parliament and Parliamentary Representative, PASOK - Kinima Allagis, Greece

Chair: Harris Ntigrintakis, Journalist, Talk 989 / Eleftheros Typos/ Tourismtoday.gr

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επέστρεψε στην πόλη των Δελφών από την Τετάρτη έως το Σάββατο, 10-13 Απριλίου 2024, με τίτλο "Η Μεγάλη Μετάβαση" και με μια θεματική ενότητα αφιερωμένη στο αστικό περιβάλλον, τις ανθεκτικές πόλεις, το real estate και το μέλλον της κατοικίας, και με συμμετοχή όλων των μεγάλων "παικτών" του εγχώριου Real Estate. Στο εφετεινό Φόρουμ εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά και η ΠΟΜΙΔΑ.

Ποιος θα είναι ο ρόλος της καινοτομίας στο μέλλον της αστικής κινητικότητας; Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε την αρχιτεκτονική κληρονομιά προς όφελος του σύγχρονου αστικού ιστού; Μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα δίκαιο αστικό περιβάλλον προσιτής κατοικίας για όλους; Ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας στο asset management και τις επενδύσεις ακινήτων; Πώς μπορεί η κτηματομεσιτική αγορά να ενισχύσει την οικοδόμηση ανθεκτικών κοινοτήτων; Κοιτάζοντας πέρα από την ιδανική πόλη: υπάρχουν συνεργατικές λύσεις για ένα βιώσιμο αστικό τοπίο;  Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα αναζητήσουν επικεφαλής μεγάλων εταιρειών του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, επιστήμονες και αναλυτές. 

Μεταξύ των ομιλητών η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Δήμαρχος Αθηνών, Χάρης Δούκας, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, Στέφανος Γουρέλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea, Άρης Καρυτινός, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand SA, Δημήτρης Ανδριόπουλος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Hellenic Public Properties, Ηρώ Χατζηγεωργίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Noval Property, Παναγιώτης Καπετανάκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trade Estates REIC, Δημήτρης Παπούλης, ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου της Pimco, Raphael Edberg, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Resolute Hellas, Χριστόφορος Στράτος, ο Αντιπρόεδρος της Resolute Group Greece, Γιώργος Κορμάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Astika Akinita, Ιωάννης Γκάνος, το ιδρυτικό μέλος της Southrock Asset Management, Γιάννης Δεληκανάκης, το ιδρυτικό μέλος της Arbitrage Real Estate, Γιάννης Ορφανός, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και Γενική Διευθύντρια Retail Banking της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Χριστίνα Θεοφίλη, ο Country Manager της Visa Greece, Νίκος Πετράκης, ο Γενικός Διευθυντής της Uber για τη Νότια Ευρώπη, Raymund Li, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attiko Metro S.A., Νικόλαος Κουρέτας, ο Διευθύνων Σύμβουλος και Διοικητής του ΔΣ του Centrus Group της Centrus Advisors Limited, Jason Murphy,και η ανώτερη ερευνήτρια και επικεφαλής του προγράμματος ERC Starting Grant HOMEACROSS στο ΕΛΙΑΜΕΠ, Καλλιόπη Αμυγδάλου.

Και η ΠΟΜΙΔΑ στο Φόρουμ των Δελφών

Η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) συμμετείχε για πρώτη φορά στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2024, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της και Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI) κ. Στράτο Παραδιά, με τη συμμετοχή του στο πάνελ με θέμα τις μισθώσεις κατοικιών στις πόλεις ("Towards a more just City: Solutions for Affordable Housing" (Amalia Hotel, Apollon Room) και συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. Χάρη Ντιγριντάκη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο Πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών κ. Συμεών Τσομώκος, η ένατη ετήσια συνάντηση του Φόρουμ έχει τον τίτλο «Η Μεγάλη Μετάβαση» και θα επικεντρωθεί στις πολύπλευρες μεταβάσεις που βιώνει ο κόσμος μας σήμερα. «Πιστεύουμε πραγματικά ότι ο κόσμος αλλάζει ριζικά σε τομείς όπως η γεωπολιτική, το κλίμα, η τεχνολογία κ.ά. Βρισκόμαστε σε μια πολύ μεγάλη μετάβαση και γι' αυτό το κύριο θέμα του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών είναι: "The Great Transition"» επεσήμανε ο ίδιος.

Όπως κάθε χρόνο, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τελεί υπό την αιγίδα της ΑΕ της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν περισσότεροι από 1.000 ομιλητές από 70 χώρες, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, η Πρόεδρος της Σλοβενίας Nataša Pirc Musar, ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Jakov Milatović, η Βασίλισσα Dana της Ιορδανίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Mathias Cormann, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία Paolo Gentiloni και ο Επίτροπος για τη Γειτονία και τη Διεύρυνση Oliver Varhelyi. Θα παρευρεθεί επίσης ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso, ο επί μία δεκαετία πρώην Πρωθυπουργός της Σουηδίας Stefan Löfven και η αναπληρώτρια Πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Mariya Gabriel, η αναπληρώτρια πρωθυπουργός για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση της Μολδαβίας Cristina Gherasimov, ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Radoslaw Sikorski, η ηγέτιδα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία Svietlana Tsikhanouskaya, ο υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών της Αλβανίας Besart Kadia, η υπουργός Καινοτομίας και Ανάπτυξης της Βουλγαρίας Milena Stoycheva και ο υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου Filip Ivanovic.

Η παρακολούθηση του Φόρουμ online είναι δωρεάν με εγγραφή εδώ.

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (https://def-ix.delphiforum.gr/) μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για όλους τους επιβεβαιωμένους ομιλητές από την  Ελλάδα και το εξωτερικό που θα συμμετέχουν στο 4ήμερο Φόρουμ του Απριλίου

πίσω στα νέα