Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - CONTACT US

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ

Αγαπητά μέλη,

Επιστρέφοντας σταδιακά στην κανονικότητα, προσαρμοσμένη πάντα στην νέα πραγματικότητα για όλους μας, η οποία δυστυχώς δεν είναι τόσο ευνοϊκή όσο την είχαμε υπολογίσει, σας ενημερώνουμε πως το Γραφείο Ενημερώσεως της ΠΟΜΙΔΑ προσαρμόζει από την Τρίτη, 1.9.2020 τη λειτουργία του επιτρέποντας την πλήρη εξυπηρέτησή σας  τηλεφωνικά, από το σπίτι σας, ή μέσω διαδικτύου.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Σοφοκλέους 15, 4ος όροφος: Θα λειτουργεί ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ* 10 – 4 μ. Τηλ. 210 3213211 και mail@pomida.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ: Το φθινοπωρινό ωράριο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης (με τον τριψήφιο κωδικό σας έτους 2020) διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

10 π.μ. - 12 μ.μ. Μισθώσεις-γενική ενημέρωση: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 

10 π.μ. - 12 μ.μ. Φορολογική ενημέρωση (από τον κ. Ορέστη Σειμένη): ΔΕΥ.,ΤΕΤ. 

10 π.μ. - 12 μ.μ. Τεχνική - Πολεοδομική ενημέρωση: ΤΡΙ., ΠΕΜ. 

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μισθώσεις – γενική ενημέρωση 2 – 4 μ.μ.: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στον αριθμό 210 3228500.

Ασφάλιση Κτιρίων*,Κάθε Τρίτη 10-16 στον αριθμό 210 3230400 και στο insurance@pomida.gr

ΠΟΜΙΔΑ-Protergia – Ηλεκτρικό ρεύμα & φυσικό αέριο σε ειδικό πρόγραμμα για τα μέλημας, πληροφορίες στο 6985894891 και στο energy@pomida.gr

Ολο το 24ωρο-Όλο το έτος: www.pomida.gr: Ανάγνωση και εκτύπωση των εγγράφων και υποδειγμάτων της Σελίδας Μελών. Υποβολή ερωτημάτων μέσα από τη Σελίδα Μελών της ιστοσελίδας μας. Θεματολογία: Φόροι και Δημοτικά Τέλη Ακινήτων, Φορολογία Αποδήμων, Μισθώσεις Ακινήτων, Βραχυχρόνιες Μισθώσεις, Δυστροπία Ενοικιαστών, Τεχνικά-Πολεοδομικά, Εθνικό Κτηματολόγιο, Απαλλοτριώσεις, Διατηρητέα ακίνητα, Συμβολαιογραφικά,  Συνιδιοκτησία-Κοινόχρηστα,  Δασικοί Χάρτες, Ενεργειακή Επιθεώρηση, Ασφάλιση Κτιρίων Μελών.

Είσοδος στη Σελίδα Μελών του www.pomida.gr με τους κωδικούς εισόδου μελών όλο το 24ωρο.

Σε κάθε ερώτημα να σημειώνετε και το τηλέφωνό σας, για πιο άμεση απάντηση. Πριν στείλετε, δείτε μήπως η απάντηση σε κάποιο επίκαιρο ερώτημά σας έχει ήδη αναρτηθεί στο www.pomida.gr !!! Ερωτήματα εκτός φόρμας δεν θα απαντώνται πλέον, λόγω τεράστιου φόρτου ερωτημάτων από ερωτώντες αδιευκρίνιστης προέλευσης, ώστε να μπορούνε να ανταποκρινόμαστε στα ερωτήματα των μελών μας.

*Για την είσοδο στο κτίριο, τους ανελκυστήρες και τα γραφεία μας είναι υποχρεωτική η μάσκα προσώπου σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Εγγραφές και ανανεώσεις συνδρομών μέσω www.pomida.gr και της Γραμματείας μας.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για όλα από την ιστοσελίδα μας www.pomida.gr !!!

Kάντε την σελίδα μας homepage στον υπολογιστή σας, για να είστε ενήμεροι κάθε μέρα!

Δείτε όλα τα νέα από την ιστοσελίδα μας και τη σελίδα μας στο Facebook pomidagr !

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ: Δείτε την πλήρη καταγραφή των δικαιωμάτων που αποκτούν οι εγγραφόμενοι στην οργάνωσή μας: http://www.pomida.gr/index.php?cid=58

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ»: Διαβάστε το νέο τεύχος του περιοδικού μας μέσα από την ιστοσελίδα μας!

ΟΔΗΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ: Τα ταμειακώς ενήμερα μέλη μας μπορούν να κατεβάσουν και να τυπώσουν τον Οδηγό μας από τη σελίδα μελών της ιστοσελίδας μας  http://www.pomida.gr/odigos_idioktiti.php

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΝΥΤΙΜΕ της INTERAMERICAN! Η ΠΟΜΙΔΑ πρωτοπόρος και στην ασφάλιση κτιρίων των μελών της! Εκπτωση 10% για τα μέλη μας που ασφαλίζουν τις κατοικίες τους μέσω της πλατφόρμας ANYTIME της INTERAMERICAN και 5% για την ασφάλιση των αυτοκινήτων τους! Ενημερωθείτε και ασφαλιστείτε online, με απίστευτα χαμηλό κόστος,  εδώ: http://www.pomida.gr/asfalisi_ktirion.php

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΜΙΔΑ-INTERAMERICAN. Στο πρόγραμμα αυτό που “τρέχει» από το 2004, τα παλαιά και νέα μέλη των σωματείων της ΠΟΜΙΔΑ σε όλη τη χώρα ασφαλίζουν με πολύ χαμηλό  κόστος καταστήματα, γραφεία, κοινόχρηστους χώρους και εγκαταστάσεις των πολυκατοικιών, αλλά και κατοικίες και διαμερίσματα,. Επίσης οι διαχειριστές κτιρίων μπορούν και θα πρέπει να ασφαλίζονται για την αστική ευθύνη διαχειριστή και τη λειτουργία  ανελκυστήρα. Αυτό προβλέπεται από όλους τους κανονισμούς πολυκατοικιών, αλλά δυστυχώς ελάχιστοι το τηρούν, με τραγικά ενίοτε αποτελέσματα...

Πάρτε άμεσα προσφορά από εδώ: http://www.pomida.gr/asfalisi_koinoxriston.php

ΡΕΥΜΑ & ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΜΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ PROTERGIA: Για να ενημερωθείτε για την προσφορά της για φθηνότερο ρεύμα και φυσικό αέριο προς τα μέλη της ΠΟΜΙΔΑ και να συνδεθείτε, στείλτε email στο energy@pomida.gr   ! Λεπτομέρειες εδώ: http://www.pomida.gr/revma_energia.php  Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα και των οποίων τα συμβόλαια λήγουν λόγω  διετίας καλούνται να επικοινωνήσουν με την εταιρεία στο energy@pomida.gr για την ένταξη τους στο νέο πρόγραμμα των μελών VIP69.!

Βρείτε μας στο facebook: https://www.facebook.com/pomidagr/

Βρείτε μας στο twitter: https://twitter.com/pomidagr

Βρείτε μας στο instagram: https://www.instagram.com/pomidagr

Βρείτε μας στο youtube: https://www.youtube.com/user/pomidagr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ: Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η βασική αιτία της κακοδαιμονίας της ιδιοκτησίας δεν είναι άλλη από την αδιαφορία των ιδιοκτητών για την περιουσία τους και για την οργάνωσή τους... Γι΄αυτό ευχαριστούμε όλους εσάς για την κατανόηση και τη συμμετοχή σας στον αγώνα της οργάνωσής μας, της οποίας οι συνδρομές των μελών της είναι οι μόνοι πόροι επιβίωσής της!


 


ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 15 & ΑΙΟΛΟΥ, 4ος όροφος, Αθήνα 10551
Τηλ. 210 32 13 211 - fax 210 3252470, mail (@) pomida.gr , www.pomida.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ 1ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020: Από το Γραφείο Ενημέρωσης της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ελλάδος, του κεντρικού σωματείου της ΠΟΜΙΔΑ στην Αθήνα, τα παλαιά και νέα μέλη των σωματείων μας μπορούν να ζητούν και να λαμβάνουν χωρίς καμιά πρόσθετη οικονομική υποχρέωσή τους, προφορική αλλά και έντυπη ενημέρωση για τις παρακάτω κατηγορίες ιδιοκτησιακών θεμάτων που τους απασχολούν, εντός των εξής ωραρίων:

     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΜΙΔΑ, ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 15, 4ος όρ. ΑΘΗΝΑ, ΑΠΟ 1.9.2020

Ωράριο

Δευτέρα

Τρίτη

Τετάρτη

Πέμπτη

Παρασκευή

RV/TEL

Αρ. τηλεφ./email

 

 

10-16

Γραμματεία

ΠΟΜΙΔΑ*

Γραμματεία

ΠΟΜΙΔΑ*

Γραμματεία

ΠΟΜΙΔΑ*

Γραμματεία

ΠΟΜΙΔΑ*

Γραμματεία

ΠΟΜΙΔΑ*

RV+TEL

210 3213211

mail@pomida.gr

10-12

Φοροτεχνικός

Μηχανικός

Φοροτεχνικός

Μηχανικός

-

TEL

Πληρ.από κάρτα μέλους, Γραμματεία ή newsletter μελών 

10-12

Νομικός

Noμικός

Νομικός

Νομικός

Νομικός

TEL

Πληρ.από κάρτα μέλους, Γραμματεία ή newsletter μελών 

14-16

Νομικός

Νομικός

Νομικός

Νομικός

Νομικός

TEL

Πληρ.από κάρτα μέλους, Γραμματεία ή newsletter μελών 

10-16

 

Ασφάλιση Κτιρίων*

 

 

 

RV+TEL

210 3230400

insurance@pomida.gr

12-14

ΠΟΜΙΔΑ-Protergia – Ηλεκτρικό ρεύμα & φυσικό αέριο σε ειδικό πρόγραμμα για τα μέλη μας

RV+TEL

6985894891

energy@pomida.gr

24/7/12/365

Υποβολή ερωτημάτων μέσα από τη Σελίδα Μελών της ιστοσελίδας μας. Θεματολογία: Φόροι και Δημοτικά Τέλη Ακινήτων, Φορολογία Αποδήμων, Μισθώσεις Ακινήτων, Βραχυχρόνιες Μισθώσεις, Δυστροπία Ενοικιαστών, Τεχνικά-Πολεοδομικά, Εθνικό Κτηματολόγιο, Απαλλοτριώσεις, Διατηρητέα ακίνητα, Συμβολαιογραφικά,  Συνιδιοκτησία-Κοινόχρηστα,  Δασικοί Χάρτες, Ενεργειακή Επιθεώρηση, Ασφάλιση Κτιρίων Μελών.

 

Σελίδα Μελών του www.pomida.gr με τους ισχύοντες κωδικούς εισόδου

*Για την είσοδο στο κτίριο, τον ανελκυστήρα και τα γραφεία μας είναι υποχρεωτική η μάσκα προσώπου σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.




Τα μέλη της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ελλάδος που εγγράφονται είτε στο γραφείο ενημέρωσης, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εγγραφής από απόσταση με μόνη την πληρωμή της ετήσιας συνδρομής των 40 ευρώ  για τα φυσικά πρόσωπα, (ή των 80 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα και τους κατοίκους εξωτερικού), δικαιούνται και σε άμεση πρόσβαση στην "Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη" της οργάνωσής μας από την οποία μπορούν τα διαβάσουν και να εκτυπώσουν μία μεγάλη ποικιλία μισθωτηρίων, νομοθετικών κειμένων και εντύπων χρήσιμων σε κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου.

Μάθε ποιά θα είναι όλα τα δικαιώματά σου ως μέλος μας!    


Γραμματεία ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Τηλ. 210-3213211. Προσοχή: Το τηλέφωνο απαντάται από τη υπεύθυνη της Γραμματείας της ΠΟΜΙΔΑ και όχι από το Γραφείο Ενημέρωσης Μελών! Πληροφορίες δίνονται μόνον για εγγραφές, πληρωμή συνδρομών, γνωστοποίηση κωδικών  πρόσβασης επομένων ετών, γνωστοποίηση αριθμού μητρώου μέλους, αποστολή περιοδικού, αλλαγές στοιχείων, και όχι  για ιδιοκτησιακά θέματα αρμοδιότητας του Γραφείου Ενημερώσεως, για το οποίο υπάρχει το παραπάνω ειδικό πρόγραμμα και ωράριο τηλεφωνικής ενημέρωσης!

.


 

HELP-LINE: Τα ταμειακώς ενήμερα μέλη μας μπορούν,  κάθε μέρα, Δευτέρα έως Παρασκευή, 2-4 μ.μ. (όλο το χρόνο)  καλώντας στον τηλεφωνικό αριθμό και με τον ειδικό τηλεφωνικό κωδικό που είναι γραμμένα στην κάρτα μέλους τους,  ή που έχουν λάβει ηλεκτρονικά κατά την εγγραφή τους, να επικοινωνούν με τα στελέχη του Γραφείου Ενημέρωσης Μελών της ΠΟΜΙΔΑ για σύντομες απαντήσεις σε επείγοντα ερωτήματά τους! 


ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΙΑΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕΛΩΝ! Κάθε εγγραφόμενος αποκτά  αυτοστιγμεί username και password που του δίνει το δικαίωμα άμεσης πρόσβασης, μέρα ή νύχτα, 365 μέρες το χρόνο και μέχρι το τέλος του χρόνου, στην ηλεκτρονική Σελίδα Μελών της ιστοσελίδας μας www.pomida.gr, (δείτε εδώ το περιεχόμενό της απίστευτης αυτής ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης), για ανάγνωση και άμεση εκτύπωση σε pdf πολλών δεκάδων χρήσιμων εγγράφων (νόμων, εγκυκλίων, οδηγιών, υποδειγμάτων, κωδικοποιήσεων κλπ.) που αφορούν την ακίνητη περιουσία, καθώς και υποβολή ερωτημάτων στους ειδικούς μας.


ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ:  Κατά τον μήνα Αύγουστο κάθε έτους  το Γραφείο Ενημέρωσης ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, εξυπηρετεί τα μέλη ως εξής: Τηλεφωνικά, (με τον τριψήφιο κωδικό έτους 2020) καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, 2-4 μ.μ. στον γνωστό τηλεφωνικό αριθμό 210 3228500. Διαδικτυακά, με απάντηση στα ερωτήματά σας που υποβάλλονται μέσω της φόρμας υποβολής ερωτημάτων  της Σελίδας Μελών της ιστοσελίδας μας www.pomida.gr  

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ εξυπηρετεί για εγγραφές και συνδρομές μέσω mail@pomida.gr


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙEΣ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

* Ο ρόλος του Γραφείου Ενημερώσεως της ΠΟΜΙΔΑ είναι να πληροφορεί τα μέλη για τις εξελίξεις των θεμάτων που τους ενδιαφέρουν σε ότι αφορά την ιδιωτική ακίνητη περιουσία τους, απαντώντας στα ερωτήματά τους. Οι πληροφορίες αυτές δεν συνιστούν νομικές, τεχνικές ή άλλες συμβουλές, ούτε υποκαθιστούν τους προσωπικούς νομικούς και τεχνικούς συμβούλους των μελών μας, τους οποίους και συνιστούμε να συμβουλεύονται διεξοδικά πριν από κάθε ενέργειά τους, που μπορεί να έχει σοβαρές περιουσιακές συνέπειες σε βάρος τους.     

*Ο Πρόεδρος και τα στελέχη της ΠΟΜΙΔΑ δίνουν ευχαρίστως σύντομες απαντήσεις στα ερωτήματα που τους υποβάλλονται από τα μέλη μας μέσα από τη σχετική φόρμα της Σελίδας Εξυπηρέτησης Μελών On-Line της ιστοσελίδας μας. Οι απαντήσεις για πρακτικούς λόγους αμεσότητας δίνονται και τηλεφωνικά. Γι΄αυτό και πρέπει σε κάθε σχετικό μήνυμα να παρατίθεται απαραίτητα και ο αριθμός τηλεφώνου του ερωτώντος. 

*Η ΠΟΜΙΔΑ μελετά προσεκτικά την πληθώρα των προτάσεων και διαμαρτυριών που της απευθύνουν συνεχώς όλο και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων από όλη τη χώρα, δυστυχώς όμως δεν έχει αντικειμενικά τη δυνατότητα ατομικών απαντήσεων, ιδιαίτερα όταν δεν προέρχονται από μέλη σωματείων της. Τέλος δεν τίθεται θέμα απάντησης όταν οι ενδιαφερόμενοι, παρότι μη μέλη μας, κάτι που εύκολα διορθώνεται ( http://www.pomida.gr/gine_melos.php ), αξιώνουν εκ μέρους μας ενέργειες σύμφωνα με τις απόψεις και υποδείξεις τους ...  Η κριτική και η γκρίνια είναι εύκολη και ανέξοδη υπόθεση. Η συμμετοχή στον αγώνα κοστίζει κάτι παραπάνω, αλλά αυτή φέρνει τα αποτελέσματα!!!