Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
Ν.Ταγαράς για τη βεβαίωση μηχανικού: Τελευταία παράταση έως 31/12/2021!
29/09/2021

Τρίμηνη παράταση στην ισχύ της βεβαίωσης μηχανικού για σύνταξη συμβολαίων προανήγγειλε ο υφυπουργός ΠΕΝ, κ. Νίκος Ταγαράς, ανταποκρινόμενος για μιά ακόμη φορά στις δημόσιες εκκλήσεις της ΠΟΜΙΔΑ, των συμβολαιογράφων αλλά και του τεχνικού κόσμου. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία (31.12.2021) θα είναι αυστηρά καταληκτική και ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, «λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική αύξηση του αφορολόγητου στις γονικές παροχές που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης - εξαγγελία που οδήγησε σε μεγάλο όγκο νέων μεταβιβάσεων ακινήτων - σε συνδυασμό με τις νέες αντικειμενικές τιμές ακινήτων που θα ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου του 2022 και αξιολογώντας τις αναφορές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, των Συμβολαιογράφων, καθώς και του τεχνικού κόσμου, παρατείνουμε την ισχύ της βεβαίωσης μηχανικού μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2021. Δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να επωφεληθούν των ευεργετικών νέων δεδομένων, ωστόσο καθίσταται σαφές ότι αυτή η παράταση θα είναι και η τελευταία».

Από το νέο έτος όλες οι πράξεις θα γίνονται υποχρεωτικά μέσα από την έκδοση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτηρίου.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η παράταση στη βεβαίωση μηχανικού αναμένεται να κυρωθεί άμεσα με σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Και η επίσημη ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΝ αναφέρεται ότι με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, κατατίθεται άμεσα νομοθετική ρύθμιση με την οποία χορηγείται τρίμηνη παράταση ισχύος βεβαίωσης μηχανικού, έως και τις 31.12.2021. Υπογραμμίζεται ότι αυτή είναι και η τελευταία παράταση που δίνεται.

Πηγή: ΑΜΠ

πίσω στα νέα