Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
Ενέργεια από την Protergia

Ενα ιδιαίτερα οικονομικό πρόγραμμα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, το "PROMO MAX 45"  ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΠΑΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΤΟΥΣ για τα μέλη της ΠΟΜΙΔΑ και με συνολική έκπτωση 45% στην εμπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμού, έθεσε στη διάθεση των μελών της ΠΟΜΙΔΑ από την 1η Ιανουαρίου 2021 η PROTERGIA για όλες τις νέες συνδέσεις των μελών μας και τις ανανεώσεις όσων λήγουν λόγω διετίας, με τιμές κυριολεκτικά ασυναγώνιστες:

NEW: Ενημερωθείτε εδώ από την PROTERGIA για τις τρέχουσες ανατιμήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής και την κρατική επιδότηση των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.

TA  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

Ημερήσια τιμή κιλοβατώρας: 0,06201-0,06065! Νυκτερινή τιμή κιλοβατώρας: 0,04343

45% έκπτωση επί των χρεώσεων Ενέργειας Ημέρας για εμπρόθεσμες πληρωμές

45% έκπτωση επί των χρεώσεων Ενέργειας Νύχτας για εμπρόθεσμες πληρωμές

Πάγιο 2,6€/μήνα (ανεξάρτητα της εμπρόθεσμης πληρωμής)-ΔΩΡΕΑΝ τα Πάγια του 1ου έτους

Χωρίς Εγγύηση με την εξόφληση μέσω πάγιας εντολής τραπεζικού λογαριασμού.

Για λοιπούς τρόπους εξόφλησης παρέχεται  & Έκπτωση 30% στην εγγύηση για εμπρόθεσμη καταβολή  & σταδιακή επιστροφή της καταβληθείσας εγγύησης στην περίπτωση που παρουσιάζουν συνέπεια στην εξόφληση των λογαριασμών τους.

Έλεγχο του λογαριασμού σας και εξοικονόμηση ενέργειας με την υπηρεσία myprotergia

Υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση

Άμεση τεχνική βοήθεια όλο το 24ωρο με την υπηρεσία Protergia Home Care στους πελάτες που έχουν προΐον Double Energy (Ηλεκτρική Ενέργεια και Φυσικό Αέριο)

Η σύμβαση συνοδεύεται από δέσμευση παραμονής 24 μηνών. Σε περίπτωση καταγγελίας της Σύμβασης από τον πελάτη, πριν τη συμπλήρωση των 24 μηνών ισχύει χρέωση, ανάλογα με το χρονικό διάστημα εκπροσώπησης του μετρητή της Εγκατάστασής του

Ισχύουν οι προβλέψεις του άρθρου 8.8 της σύμβασης (Ρήτρα Αναπροσαρμογής).

Η παροχή έκπτωσης εμπροθέσμων παρέχεται αναλογικά αλλά διακριτά στον αντίστοιχο εκκαθαριστικό λογαριασμό που λαμβάνει ο πελάτης. Προϋπόθεση, να εξοφλεί εμπρόθεσμα κάθε μηνιαίο λογαριασμό του μέχρι την έκδοση κάθε εκκαθαριστικού λογαριασμού. 

Διαβάστε στο συνημμένο pdf όλες τις λοιπές λεπτομέρειες του νέου προγράμματος και τις σχετικές οδηγίες και στείλτε τώρα email στο energy@pomida.gr για ενημέρωσή σας και για άμεση σύνδεσή σας!!!


Ποια είναι τα δικαιολογητικά κλπ. για την αίτηση παροχής ρεύματος:

▪ Αντίγραφο τελευταίου εξοφλημένου λογαριασμού ρεύματος (2 όψεις), ακόμη και αν είναι σε άλλο όνομα!

▪ Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου ▪ ΑΦΜ, ΔΟΥ, email, κινητό & σταθερό τηλέφωνο

▪ H σημερινή ένδειξη του μετρητή σας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος

▪ Ο αριθμός Μητρώου Μέλους σας από την κάρτα σας ή τη Γραμματεία της ΠΟΜΙΔΑ

▪ Το e-mail σας εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε τον λογαριασμό σας μόνο ηλεκτρονικά

▪ Εάν επιθυμείτε να δηλώσετε εξόφληση λογαριασμών μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής.

Ποια είναι η διαδικασία συμπλήρωσης της αίτησής σας:

Στείλτε τα δικαιολογητικά σας ηλεκτρονικά από το προσωπικό σας email κατ ευθείαν στον ειδικό σύμβουλο ενέργειας της PROTERGIA, στο email energy@pomida.gr  η στο cs@Protergia.gr,  με θέμα “Πρόγραμμα μελών ΠΟΜΙΔΑ” ή καλέστε στο 18311, καθημερινά 9:00 π.μ. - 23:00 μ.μ. Μέσα στο επόμενο τριήμερο θα σας σταλεί η σχετική αίτηση, έτοιμη προς υπογραφή!

Εναλλακτικά, μπορείτε να φέρετε τα δικαιολογητικά σας σε φάκελο στα γραφεία της ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 και Αιόλου, Αθήνα, κάθε πρωί 10 – 4 μ.μ., αφού πρώτα συνεννοηθείτε με τη  Γραμματεία στο τηλ. 210 3213211. Ο ειδικός σύμβουλος ενέργειας της PROTERGIA στον οποίο θα αποσταλούν θα απαντήσει σε κάθε σχετική ερώτησή σας και θα διεκπεραιώσει την αίτησή σας! 

Η προσφορά ισχύει για 24 μήνες, για όλες τις νέες συνδέσεις, με προϋπόθεση την εμπρόθεσμη εξόφληση όλων των λογαριασμών. Για τα μέλη των σωματείων της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. με ήδη ενεργό το ειδικό τιμολόγιο Protergia η ένταξη στο νέο ειδικό τιμολόγιο θα πραγματοποιηθεί στη λήξη της 24μηνης σύμβασης κάθε μέλους που θα το ζητήσει από την εταιρία.


Υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας με την PROTERGIA στα γραφεία της ΠΟΜΙΔΑ

Η ΠΟΜΙΔΑ μπροστά σε μια νέα εποχή: Γιατί ενέργεια από την PROTERGIA!

Η Ευρωπαική Ενωση από τη σύστασή της υιοθέτησε την έννοια των ανοικτών αγορών μέσα σε συνθήκες πλήρους ανταγωνισμού, γιατί είναι η μόνη μέθοδος για να παρέχεις στον καταναλωτή το καλύτερο προιόν της αγοράς στην χαμηλότερη  τιμή. Η ελεύθερη διάθεση για βασικά προιόντα και υπηρεσίες όπως η ενέργεια (ρεύμα και φυσικό αέριο),  η τηλεφωνία  και στη συνέχεια το διαδίκτυο (Internet)  ήταν από τους πρώτους στόχους της απελευθέρωσης αυτής.

Η απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς ενέργειας

Στη χώρα μας ο έντονος  ανταγωνισμός είχε από χρόνια εξασφαλίσει στους καταναλωτές στον τομέα της τηλεφωνίας  και του διαδικτύου, χρεώσεις συγκρίσιμες με εκείνες των άλλων χωρών της Ε.Ε. Από το έτος 2000 (ν.2773/21-12-1999) άρχισε να δημιουργείται σταδιακά το νομοθετικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της διάθεσης της ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να υπάρξει στην αγορά  φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα και με νεώτερους  νόμους  φυσικό αέριο. Από τότε η ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται σε µια διαρκή διαδικασία αναδιάταξης με αλλεπάλληλες θεσµικές αλλαγές,  που οδήγησαν στη δηµιουργία της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στη λειτουργία ιδιωτικών µονάδων παραγωγήςπου συµµετέχουν σ’ αυτή την αγορά και στη λειτουργία ιδιωτικών εταιρειών  παροχής ρεύματος προς τους τελικούς καταναλωτές.

Ο σχεδιασμός για τον τρόπο διάθεσης του ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα μας περιλαμβάνει την παραγωγή του τόσο από τη ΔΕΗ όσο και από ιδιώτες παραγωγούς, τη μεταφορά του ρεύματος υψηλής τάσης από το δίκτυο του  ΑΔΜΗΕ, την διανομή του ρεύματος  χαμηλής τάσης από το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ,  ο οποίος είναι παράλληλα υπεύθυνος για  όλες τις  βλάβετου δικτύου, τις καταμετρήσεις κλπ., και τη λιανική διάθεσή του στην αγορά από τις 20 περίπου εταιρείες  παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μεταξύ των οποίων πάροχος στο σύστημα είναι και η ΔΕΗ.

Ετσι λοιπόν η χώρα μας προσχώρησε στην ευρωπαϊκή αντίληψη περί απελευθερωµένης λειτουργίας της αγοράς ενέργειας  και στα πλαίσια αυτά αποδέχθηκε µια καθοριστικής σηµασίας υποχρέωση: τη µείωση του µεριδίου της ΔΕΗ στην προµήθεια παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στο 50% έως το 2020! Αυτό σηµαίνει ότι η ΔΕΗ θα πρέπει μέχρι τότε να εκχωρήσει στον ανταγωνισµό περίπου  4 από τα 7,5 εκατομμύρια  σημερινών πελατών  της  και οι εταιρείες προµήθειας να διεκδικήσουν µερίδιο από την «πίτα» των πέντε δισεκατοµµυρίων ευρώ, που είναι ο συνολικός τζίρος της ΔΕΗ ! Το πως ακριβώς θα γίνει αυτό, πιθανόν ακόμη και με αναγκαστική μαζική μετάταξη των καταναλωτών σε ιδιώτες παρόχους, αυτό δεν έχει ακόμη πλήρως καθοριστεί. Όμως είναι και αυτό πλέον μια σαφέστατη μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας.

Γιατί όμως η απελευθέρωση στην ηλεκτρική  ενέργεια δεν προχώρησε γρήγορα και αποτελεσματικά όσο στην τηλεφωνία και στο διαδίκτυο;  Μήπως γιατί στην πρώτη προσπάθεια απελευθέρωσης του 2010 η αξιοπιστία της ιδιωτικής αγοράς επλήγη από το «σκάσιμο της φούσκας» της ιδιωτικής εταιρίας, οι πελάτες της οποίας επέστρεψαν «άρον άρον» στη ΔΕΗ; Κάτι το οποίο είναι απίθανο να ξανασυμβεί εξ αιτίας των μέτρων  που εν τω μεταξύ έχουν ληφθεί στον τομέα αυτόν από την Πολιτεία και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας  (Ρ.Α.Ε.).

Όχι τόσο γι΄αυτό, όσο γιατί η ενέργεια είναι κάτι πολύ σοβαρότερο και «βαρύτερο»  θέμα από την τηλεφωνία, αλλά και γιατί  σε συνθήκες οικονοµικής κρίσης, όπως σήμερα, βασικό κριτήριο για την αλλαγή προµηθευτή είναι η µείωση του ενεργειακού κόστους του νοικοκυριού ή της επιχείρησης. Άρα, ζητούµενο είναι οι εταιρείες προµήθειας να έχουν το οικονοµικό περιθώριο να προσφέρουν ελκυστικά «πακέτα» στους καταναλωτές ανταγωνιζόµενες τόσο µεταξύ τους όσο και µε την ίδια τη ΔΕΗ. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο μέσω παρόχων που διαθέτουν οι ίδιοι ηλεκτροπαραγωγικς  μονάδες, όσο και μέσω των δηµοπρασιών κυρίως φθηνής λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής ρεύµατος, την οποία αγοράζουν οι ιδιωτικές εταιρείες προµήθειας αποκτώντας πρόσβαση σε παραγωγή χαµηλότερου κόστους και αυξάνοντας τα οικονοµικά περιθώριά τους ώστε  να  μπορούν να προσφέρουν φθηνότερα ενεργειακά «πακέτα» στους καταναλωτές.

Ετσι ήρθε η εποχή που και ο Έλληνας καταναλωτής  έχει τη δυνατότητα να επιλέγει την εταιρεία από την οποία θα προµηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια, χωρίς ταλαιπωρία και με δικά του οικονομικά κριτήρια.  Η ΔΕΗ, η οποία δεν έχει πλέον τη διαχείριση του δικτύου διανομής στη χώρα, έχει πάψει να µονοπωλεί την αγορά ηλεκτρισµού, αφού υπάρχουν αρκετοί εναλλακτικοί  πάροχοι,  δηλαδή ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες στην πλειονότητά τους ανήκουν σε µεγάλους και ισχυρούς επιχειρηµατικούς οµίλους, διαθέτοντας και σημαντικές ιδιόκτητες ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες, στους οποίους µπορεί να απευθυνθεί καθένας από εµάς  για  να επιλέξει το κατάλληλο «πακέτο» προµήθειας µε βάση τις ανάγκες του, και μάλιστα σε τιμές ανταγωνιστικές  προς τις αντίστοιχες της ΔΕΗ  . Ηδη ορισμένοι πάροχοι στο «πακέτο» τους έχουν προσθέσει και ένα άλλο σημαντικό προιόν, το φυσικό αέριο, το οποίο θα αποκτά προιούσα σημασία όσο το δίκτυο διάθεσής του θα επεκτείνεται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η πρόσκληση της ΠΟΜΙΔΑ προς τους παρόχους

Η κοσμογονία αυτή δεν θα μπορούσε να αφήσει την ΠΟΜΙΔΑ αδιάφορη, εν όψει μάλιστα του ζωηρότατου ενδιαφέροντος των μελών της για το συγκεκριμένο θέμα. Εν όψει όλων αυτών η ΠΟΜΙΔΑ απέστειλε προς όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας του Πίνακα Ενεργών Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ρ.Α.Ε., επιστολή με θέμα  «Δημόσια Πρόσκληση Ενδιαφέροντος προς κατάρτιση Σύμβασης Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας προς τα μέλη των σωματείων της ΠΟΜΙΔΑ με ευνοϊκούς όρους».

Στην επιστολή της αυτή η Π.ΟΜ.ΙΔ.Α., η οποία σκοπό της έχει την εκπροσώπηση αλλά και την ενημέρωση και την εξυπηρέτηση των μελών των σωματείων της - ιδιοκτητών ακινήτων και κτιρίων, στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε σχέση με την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας τους, αναφέρει ότι «αναγνωρίζει ότι μεταξύ των υπηρεσιών που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες κτιρίων είναι και οι σημαντικές ποσότητες ενέργειας και ιδιαίτερα ηλεκτρικού ρεύματος για τη λειτουργία τους, την άνετη διαμονή των κατοίκων τους και την  επαγγελματική δραστηριότητα των χρηστών τους, αλλά βεβαίως σε όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος προμήθειάς του, καθόσον αυτό αποτελεί βασικό παράγοντα διαμόρφωσης του κόστους ζωής της ελληνικής οικογένειας και της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Τα μέλη μας που είναι ιδιοκτήτες ιδιοκατοικούμενων και ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων κάθε είδους, ή και διαχειριστές πολυορόφων επαγγελματικών κτιρίων ή πολυκατοικιών, ανήκουν στην κατηγορία εκείνη των καταναλωτών οι οποίοι, από τη φύση του πράγματος, είναι εξ ορισμού φερέγγυοι και απόλυτα συνεπείς στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους. Σήμερα που έχει απελευθερωθεί η αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος, ενδιαφέρονται για μακροχρόνια συνεργασία με έναν προμηθευτή και όχι γιά ευκαιριακές μεταπηδήσεις από τον έναν σε άλλον, αλλά βεβαίως με όρους που θα λαμβάνουν υπόψη  το ιδιαίτερο ενεργειακό και συναλλακτικό «προφίλ» τους, δηλαδή με την προμήθειά του με τους καλύτερους δυνατούς οικονομικούς όρους».

«Με δεδομένο ότι στη χώρα μας υπάρχουν σήμερα πολλές επιχειρήσεις που παρέχουν  ηλεκτρικό ρεύμα, τα μέλη των σωματείων μας ζητούν επίμονα να αναλάβουμε πρωτοβουλία ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα με το φθηνότερο δυνατό Οικιακό και Επαγγελματικό τιμολόγιο, όπως συμβαίνει με τις οργανώσεις ιδιοκτητών ακινήτων πολλών άλλων ευρωπαικών χωρών,  οι οποίες έχουν συνάψει από δεκαετίες παρόμοιες συμφωνίες με παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος υπέρ των μελών τους. Η ΠΟΜΙΔΑ ήδη διαθέτει παρόμοια εμπειρία καθότι, μετά από δημόσιες προκηρύξεις ενδιαφέροντος, οργάνωσε και προσφέρει σήμερα στα μέλη της το πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης κτιρίων των μελών της, που λειτουργεί πανελλαδικά από το 2004 με μεγάλη συμμετοχή, λόγω σημαντικής  μείωσης του κόστους ασφάλισης κτιρίων και απόλυτα επιτυχημένης λειτουργίας  του προγράμματος,  το οποίο  υλοποιείται από την ασφαλιστική εταιρία «INTERAMERICAN”.

Γι΄αυτό το Δ.Σ. της ΠΟΜΙΔΑ πιστεύοντας ότι θα μπορέσει να βοηθήσει όσα μέλη της συμμετάσχουν, να προμηθεύονται ρεύμα με τη χαμηλότερη δυνατή τιμή, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα ακόμη κίνητρο συμμετοχής και παραμονής τους ως μέλη των σωματείων – μελών της σε όλη τη χώρα,  προσκάλεσε κάθε πάροχο οικιακού & επαγγελματικού ρεύματος χαμηλής τάσης του Πίνακα Ενεργών Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΡΑΕ πού διαθέτει  δίκτυο άμεσης ή έμμεσης φυσικής εξυπηρέτησης πελατών που  καλύπτει όλες τις περιφέρειες και τις μεγάλες πόλεις της χώρας, ώστε να έχουν ευχερή πρόσβαση και καλή εξυπηρέτηση τα μέλη όλων των σωματείων μας, να δηλώσει το ενδιαφέρον του για την κατάρτιση Σύμβασης Παροχής (προγράμματος προμήθειας) ηλεκτρικής ενέργειας προς τα μέλη των σωματείων της ΠΟΜΙΔΑ με τους παρακάτω  όρους:

Οι όροι και προυποθέσεις

Αντικείμενο της συμφωνίας θα είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε οποιοδήποτε διασυνδεδεμένο σημείο της χώρας, μονοφασικού και τριφασικού ημερήσιου και νυκτερινού για οικιακή χρήση,  για κοινόχρηστες παροχές κτιρίων και για επαγγελματική χρήση με  εκπτωτικό τιμολόγιο ή τρόπο χρέωσης ή με σταθερή έκπτωση σε υπάρχοντα τιμολόγια της εταιρίας, με βάση τις Γενικές Αρχές και τις διατάξεις του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ρ.Α.Ε., σύμφωνα με τις οποίες κάθε καταναλωτής είναι ελεύθερος να αναζητήσει και να επιλέξει την συμφερότερη προσφορά για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος λαμβάνοντας υπόψη τα δημοσιευμένα τιμολόγια και τις υπηρεσίες των παρόχων και το ενεργειακό του προφίλ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα θα έχουν όλα τα μέλη της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ελλάδος, κεντρικού σωματείου της ΠΟΜΙΔΑ και των παραρτημάτων της και τα μέλη των σωματείων της ΠΟΜΙΔΑ από όλη τη χώρα, που είναι ιδιοκτήτες ιδιοκατοικούμενων κατοικιών ή ιδιοχρησιμοποιούμενων επαγγελματικών κτιρίων καθώς και ιδιοκτήτες ή διαχειριστές πολυκατοικιών και πολυορόφων κτιρίων, μόνο για τα ιδιοκατοικούμενα ή ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητά τους ή για όσα αν και χρησιμοποιούνται από τρίτους, αλλά η παροχή ρεύματος παραμένει στο όνομα του ιδιοκτήτη.

Η χρέωση του καταναλισκομένου ρεύματος θα γίνεται με βάση το εκπτωτικό  τιμολόγιο που θα συμφωνηθεί μεταξύ της ΠΟΜΙΔΑ και της εταιρίας (προμηθευτή) που θα επιλεγεί, ανεξαρτήτως  του ύψους της  κατανάλωσης. Το προτεινόμενο τιμολόγιο θα έχει πάγια χαρακτηριστικά, καθ’ όλη την διάρκεια της σύμβασης και της τυχόν παράτασής της, χωρίς προσφορές αρχικού (προσωρινού)  χαρακτήρα. 

Το Δ.Σ. της ΠΟΜΙΔΑ με κριτήριο το συμφέρον και την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών της και γενικά την πρακτικότερη και αποδοτικότερη κατάρτιση και λειτουργία του  προγράμματος αυτού θα αξιολογήσει ελεύθερα και κατά την κρίση του κάθε προσφορά που θα υποβληθεί  χωρίς να δεσμεύεται από καμιά από αυτές, και θα επιλέξει όποια κρίνει όχι μόνον ότι είναι η πλέον ανταγωνιστική ως προς τις οικονομικές χρεώσεις, αλλά και ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στο σκοπό του παραπάνω προγράμματος και είναι ευχερέστερα υλοποιήσιμη για τα μέλη των σωματείων της σε όλη τη χώρα.  Παράλληλα θα  έχει το δικαίωμα της περαιτέρω ειδικότερης διαπραγμάτευσης με κάθε ένα από τους προμηθευτές που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για βελτίωση των προσφερομένων προϊόντων, τιμολογίων και διευκολύνσεων για ένταξη στο πρόγραμμα των παλαιών και νέων μελών των σωματείων της  και οριστικοποίηση των εν γένει όρων της συνεργασίας αυτής.

Μετά την έναρξη της λειτουργίας του προγράμματος, το Δ.Σ. της ΠΟΜΙΔΑ  θα διατηρεί το δικαίωμα της μονομερούς διακοπής της συνεργασίας με τον προμηθευτή εάν αυτός δεν τηρεί τις υποχρεώσεις, τιμολογήσεις και διευκολύνσεις που δήλωσε ότι προσφέρει, εάν πράγματι αδυνατεί ή αρνείται συστηματικά να  εξυπηρετεί τα μέλη μας, ή δεν ενημερώνει συστηματικά το δίκτυό του για την ύπαρξη και λειτουργία του προγράμματος, παρά την κοινοποίηση έγγραφης προειδοποίησης-διαμαρτυρίας προς αυτόνκαι της μεταγενέστερης συνεργασίας με άλλο προμηθευτή, στην παραπάνω περίπτωση, όπως και αν ο προμηθευτής διακόψει τη λειτουργία του.

Η απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟΜΙΔΑ

Στην παραπάνω πρόσκληση ανταποκρίθηκαν έξι εταιρίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες υπέβαλαν τις προσφορές τους, μεταξύ των οποίων και η ΔΕΗ,  η οποία μας γνωστοποίησε το ισχύον τιμολόγιό της.

Το Δ.Σ. της ΠΟΜΙΔΑ, μετά από έλεγχο των προσφορών αυτών, την κατάρτιση λεπτομερών συγκριτικών πινάκων προσομοίωσης των προσφερομένων τιμολογιακών χρεώσεων με πραγματικούς λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος,  και   αφού έλαβε υπόψη όλα τα οικονομικά και λοιπά στοιχεία των προσφορών αυτών,καθώς  και των εταιρειών που τις υπέβαλαν, αποφάσισε ομόφωνα και αποδέχθηκε την προσφορά της εταιρίας «Μυτιληναίος Ανώνυμη Εταιρεία – Όμιλος Επιχειρήσεων» με το εμπορικό σήμαPROTERGIA”, η οποία είναι και ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, καθόσον έκρινε ότι είναι:

  • Η πλέον ανταγωνιστική προσφορά ως προς τις οικονομικές χρεώσεις της,
  • Η πληρέστερη, καθόσον περιλαμβάνει και τη δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου, και
  • Η ευχερέστερα και ευρύτερα υλοποιήσιμη, λόγω της ισχυρής αξιοπιστίας της προσφέρουσας επιχείρησης και της μεγάλης αναγνωρισιμότητας του εμπορικού της σήματος.  

Η ΠΟΜΙΔΑ προσκαλεί κατόπιν τούτου τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων - μέλη των σωματείων μας σε όλη τη χώρα να επωφεληθούν από την προσφορά αυτή της PROTERGIA  και παράλληλα να ενημερώσουν όλους τους γνωστούς τους ιδιοκτήτες κατοικιών και κάθε είδους επιχειρήσεων, ακόμη και τους διαχειριστές των πολυκατοικιών τους, ότι τώρα, μέσα σε όσα σημαντικά τους εξασφαλίζει η ιδιότητα του μέλους της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ελλάδος ή οποιουδήποτε άλλου σωματείου της ΠΟΜΙΔΑ, είναι και το προνόμιο ενός σημαντικά χαμηλότερου λογαριασμού  ενέργειας!