Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
Ομιλία Παραδιά στο Συνέδριο Συμβολαιογράφων για το Κτηματολόγιο
25/11/2016

Αίσθηση και θετική απήχηση προκάλεσε στο νομικό κόσμο της χώρας η ομιλία του πρόεδρου της ΠΟΜΙΔΑ Στράτου Παραδιά, στην ημερίδα «Εθνικό Κτηματολόγιο: 1995-2016» που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος στις 11 Νοεμβρίου 2016 στο Ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL, μετά από πρόκληση του Προέδρου των Συμβολαιογράφων κ. Γιώργου Ρούσκα, με παρουσία του Προέδρου του ΔΣΑ κ Βασίλη Αλεξανδρή και του Δ.Σ. της Ενωσης Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος, του προέδρου του ΤΕΕ κ. Γιώργου Στασινού και εκπροσώπων του Υπουργείου Οικονομικών και του Εθνικού Κτηματολογίου.

Ο κ. Παραδιάς αναφέρθηκε στα πραγματικά κίνητρα μεθόδευσης της σύνταξης και λειτουργίας του Εθνικού Κτηματολογίου, στην αίσθηση που έχει ο κόσμος των ιδιοκτητών ακινήτων της χώρας γι΄αυτό και στη θέση της ΠΟΜΙΔΑ ότι η ασφάλεια των συναλλαγών περί τα ακίνητα επιβάλλει η παραφυλακή των τίτλων της ακίνητης περιουσίας να παραμείνει έργο του νομικού κόσμου της χώρας.

Επίσης επανέλαβε ότι δεν μπορεί το Δημόσιο να συνεχίσει να δηλώνει ανεξέλεγκτα ολόκληρους Δήμους της χώρας ως ιδιοκτησία του, με διάφορες προφάσεις, αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτητών να υποβάλλουν ενστάσεις στις Επιτροπές που θα χρειαστούν δεκαετίες για να εκδικαστούν, και ότι αν δεν λυθεί άμεσα νομοθετικά το ιδιοκτησιακό των εκτός σχεδίου ακινήτων με παρόμοιο τρόπο που επιλύθηκε το αντίστοιχο των εντός σχεδίου ακινήτων, το Κτηματολόγιο δεν θα μπορέσει ποτέ να ολοκληρωθεί ! 

Δείτε το video της ομιλίας στη σελίδα YOUTUBE της ΠΟΜΙΔΑ, όπου υπάρχει πλούσιο υλικό από videos των στελεχών της ΠΟΜΙΔΑ που αφορούν τα θέματα της αρμοδιότητάς της. 

πίσω στα νέα