Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
ΑΑΔΕ: Ανοίγει η εφαρμογή για δηλώσεις και διορθώσεις COVID
05/07/2021

Ανταποκρινόμενη στα συνεχή αιτήματα της ΠΟΜΙΔΑ, η ΑΑΔΕ ανοίγει και πάλι την εφαρμογή της (www.aade.gr) για υποβολή δηλώσεων COVID που αφορούν στις εξής περιπτώσεις αποζημιώσεων των εκμισθωτών για αναγκαστικά μειωμένα μισθώματα:

* Μέχρι τις 15.7.2021: - Για αρχικές δηλώσεις COVID μηνός Μαίου 2021, για τις οποίες ήδη καταβλήθηκαν οι σχετικές αποζημιώσεις. Οι δικαιούχοι είσπραξης αποζημίωσης για τον μήνα Μάιο εκμισθωτές/υπεκμισθωτές, υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση COVID ανεξαρτήτως του εάν δεν τους καταβλήθηκε ακόμη η αποζημίωση. Οσοι τους καταβλήθηκε αποζημίωση χωρίς να την δικαιούνται, δεν πρέπει να κάνουν δήλωση.

* Μέχρι τις 20.7.2021: - Για αρχικές και διορθωτικές δηλώσεις COVID μηνών Ιανουαρίου έως και Απριλίου 2021.

* Για δηλώσεις COVID εκμισθωτών με υπεκμισθωμένα ακίνητα, περιόδου 2020 και 2021. Σε περιπτώσεις διαπιστωμένων προβλημάτων στις δηλώσεις COVID, η ΑΑΔΕ θα αποστείλει και email στους ιδιοκτήτες για να τους ενημερώσει σχετικά με τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν.

- Για τροποποιητικές δηλώσεις για υπεκμισθώσεις με πολλά ακίνητα για το 2020 και το 2021.

- Για αρχικές δηλώσεις COVID από εκμισθωτές σε αλυσίδες υπεκμισθώσεων για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί δήλωση COVID για το 2020.

Η επεξεργασία και η καταβολή των αποζημιώσεων για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι τις 20 Ιουλίου θα διενεργηθεί μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Μέσα στο διάστημα αυτό θα επιλυθούν και επιμέρους προβλήματα που έχουν ανακύψει από τη μέχρι τώρα διαχείριση των αιτήσεων αυτών.

Η ΑΑΔΕ υπενθυμίζει στους δικαιούχους των αποζημιώσεων να δηλώσουν τον λογαριασμό ΙΒΑΝ στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του myTAXISnet, ώστε να καταστεί εφικτή η καταβολή των αποζημιώσεων σε αυτούς.

Μειώσεις ενοικίων μηνός Ιουλίου 2021

Επαναλαμβάνουμε ότι για τον μήνα Ιούλιο προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου μόνο για τις επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα λειτουργίας στα τέλη Ιουνίου, όπως:

επιχειρήσεις του πολιτισμού και αθλητισμού,

- δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και εκθέσεων,

- πάρκα αναψυχής

- επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή

- και τα γυμναστήρια, για τα οποία ίσχυε απαγόρευση δραστηριότητας έως πρόσφατα και λειτουργούν ακόμη με σημαντικούς περιορισμούς.

- Καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζόμενων σε τέτοιες επιχειρήσεις, που τίθενται σε αναστολή εργασίας κατά το μήνα Ιούλιο, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.

πίσω στα νέα