Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
Αναβάθμιση Κτιρίων: UIPI RENOVATION TOUR στην Αθήνα, Παρασκευή, 11 Μαρτίου! Δηλώστε συμμετοχή!
06/03/2022

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ

Η UIPI και η ΠΟΜΙΔΑ προσκαλούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην μεγάλη εκδήλωση της ευρωπαϊκής ενημερωτικής καμπάνιας UIPI Renovation Tour – Owners on Board, - Οι Ελληνες Ιδιοκτήτες συμμετέχουν! που θα πραγματοποιηθεί στην την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, στο ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, Αθήνα) από τις 9.00 π.μ., με φυσική παρουσία, αλλά και διαδικτυακή αναμετάδοση μέσω ΖΟΟΜ!

Δηλώστε τώρα συμμετοχή ΕΔΩ!

Στόχος του UIPI Renovation Tour, ενός προγράμματος για την ενημέρωση των ιδιοκτητών ακινήτων που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι να φέρει τους στόχους και τις πολιτικές της Ε.Ε. για το κλίμα – πιο συγκεκριμένα το «Κύμα Ανακαίνισης» των κτιρίων και τις πρακτικές επιπτώσεις του – πιο κοντά στους Ευρωπαίους ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων, να προωθήσει και να κατευθύνει τις πολιτικές και δημόσιες συζητήσεις σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στη συγκυρία που βρισκόμαστε, όπου με τις τιμές της ενέργειας στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, η αξία της εξοικονόμησης ενέργειας είναι ακόμα μεγαλύτερη!

Επίσης να δώσει την ευκαιρία στα ενδιαφερόμενα μέρη να προτείνουν πρακτικές λύσεις για να βοηθήσουν όλους εκείνους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις απαραίτητες προσπάθειες ανακαίνισης του ευρωπαϊκού κτιριακού αποθέματος και να συμβάλουν σε ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον.

Η εκδήλωση αυτή, μέρος μια πανευρωπαϊκής περιοδείας, γίνεται με τη συμμετοχή εκπροσώπων των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και των τοπικών κυβερνήσεων, καθώς και βασικών ενδιαφερομένων στις αγορές κτιρίων και ενεργειακής απόδοσης. Προσφέρονται συγκεκριμένα παραδείγματα ανακαίνισης, ώστε να απλοποιηθεί η διαδικασία ανακαίνισης των κτιρίων των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών. Η όλη εκδήλωση θα μεταδοθεί σε Livestreaming που θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μέλη της ελληνικής και όλων των εθνικών ομοσπονδιών ιδιοκτητών ακινήτων.

Δεδομένων των θετικών και επιτυχημένων εμπειριών κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους 2021 -όταν η εκδήλωση αυτή της UIPI επαναλήφθηκε με επιτυχία στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία), στη Λιέγη (Βέλγιο) και στη Βιτόρια (Ισπανία)- κατέστη σαφές ότι χρειάζονται περισσότερες εκδηλώσεις όπως αυτή και η UIPI θα κάνει ό,τι μπορεί για να συνεχίσει να τις διοργανώνει, σε όλη την Ευρώπη, τα επόμενα χρόνια. Πράγματι, τέτοιες εκδηλώσεις δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να προβάλουν τις ανησυχίες τους και να διαλευκανθούν οι αμφιβολίες τους, όταν αυτό είναι δυνατόν. Αυτό ενισχύει έντονα την πεποίθησή μας ότι τέτοιες εκδηλώσεις είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την ευαισθητοποίηση και την προσέγγιση της πολιτικής με τους πολίτες- δύο πράγματα χωρίς τα οποία το «Κύμα Ανακαίνισης» των κτιρίων δύσκολα θα επιτευχθεί.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να δείτε το παρακάτω πρόγραμμα και να  δηλώσετε συμμετοχή στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτό σεμινάριο!


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ "UIPI RENOVATION TOUR: ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ": 

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 7, ΑΘΗΝΑ, Αίθουσα «ΕΡΜΗΣ», 6ος όροφος, Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022, ώρα 09.00.

09:00 Εναρξη, καλωσόρισμα από την UIPI και την ΠΟΜΙΔΑ:

  • Εmmanuelle Causse,   Γενική Γραμματεύς της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (Union Internationale de la Propriete Immobiliere - UIPI), Βρυξέλλες,  
  • Στράτος Παραδιάς, Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (Union Internationale de la Propriete Immobiliere - UIPI) και της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), 

09:20 Συζήτηση για την στρατηγική της ανακαίνισης Κτιρίων: Ομιλητές:

Δημήτριος Αθανασίου, Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Εξοικονόμηση Ενέργειας, Τμήμα Κτιρίων και Προϊόντων της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας.

Μαρία Σπυράκη, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Λαϊκό Κόμμα (EPP).

Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού  Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Βασίλειος – Φοίβος Αξιώτης, Αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων.

Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).

Συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων

10:30 Διάλειμμα για καφέ

11:00 Συζήτηση με παρεμβάσεις των εκπροσώπων των σχετικών ενδιαφερομένων φορέων και συμμετοχή  όλων των προηγουμένων ομιλητών.

Τη συζήτηση συντονίζει η Νάνσυ Παπαλεξανδρή, Ομότιμη Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Αντιπρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ.

Δημήτρης Δημητρίου, Αρχιτέκτων, Σύμβουλος ΕΒΕΑ, CEO της εταιρείας Δ.ΔHMHTΡIOY A.E. 

Ελενα Λαΐνά, Αρχιτέκτων Μηχανικός, EMP, MBA, MSC και Ειδικός Εκτιμητής Ακινήτων, REV.

Απόστολος Ευθυμιάδης, Ηλ.-Μηχ. ΕΜΠ/ΜΙΤ, Ενεργειακός Σύμβουλος ΠΟΜΙΔΑ και UIPI.

Γιώργος Σελιμέκος, Πολ. Μηχ/κός, Αντιπρόεδρος Ένωσης Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδος.

Συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων: Ο λόγος στους συμμετέχοντες.

13:00 – 14.30 Μεσημεριανό διάλειμμα – ελαφρύ γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες

14:30 Απογευματινές συνεδρίες για πρακτικά θέματα και λύσεις:

14:30. Συνεδρία 1. Βοήθεια για την Ανακαίνισή σας

Αντιμετωπίζοντας την «Ενεργειακή Φτώχεια» στον τομέα της εκμισθωμένης κατοικίας: Οι κατάλληλες πολιτικές για την Ελλάδα το 2030.

Βλάσιος Οικονόμου, Διευθύνων Σύμβουλος και Κύριος Ερευνητής, Συντονιστής του Κοινοτικού Προγράμματος ENPOR.

15:40 Συνεδρία 2: Χρηματοδότηση της ανακαίνισής σας

Παρουσίαση του προγράμματος Ανακαίνισης Κτιρίων «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» του ΥΠΕΝ.

Αντώνης Μαρίνος, Διευθυντής Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

16:15 Διάλειμμα για καφέ

16:45 Συνεδρία 3: Τεχνικές λύσεις για την ανακαίνισή σας

Ολιστική προσέγγιση για την ενεργειακή, αρχιτεκτονική και αντισεισμική ανακαίνιση κτιρίων, με παρουσίαση DEMO λύσης από το Κοινοτικό πρόγραμμα PROGETONE.

Αναστασία Φωτοπούλου, Αρχιτέκτων Μηχανικός, επί κεφαλής Ερευνήτρια και Project Manager στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Μπολόνια.

Μέθοδοι και προϊόντα κυκλικής ανακαίνισης του δομημένου περιβάλλοντος. Το παράδειγμα του Κοινοτικού Προγράμματος DRIVE O.

Μαργαρίτα-Νίκη Ασημακοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Φυσικής και Μετεωρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  

17:30 Λήξη εκδήλωσης με αποχαιρετιστήριο ποτό.


Αυτοπρόσωπη συμμετοχή. Οι ενδιαφερόμενοι για αυτοπρόσωπη συμμετοχή παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή ΕΔΩ! με το ονοματεπώνυμό σας και τον αριθμό μητρώου σας, ώστε να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Συμμετοχή επιτρέπεται σε ταμειακά ενήμερα μέλη που πληρούν τις ισχύουσες υγειονομικές προϋποθέσεις. Ειδικότερα, απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου είναι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ σε συνδυασμό με έγγραφο ταυτοπροσωπίας. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους παρευρισκόμενους καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ζωντανή Παρακολούθηση Συνεδρίου μέσω διαδικτύου (ΖΟΟΜ). Για τη διαδικτυακή παρακολούθηση του Συνεδρίου μέσω της εφαρμογής ΖΟΟΜ, μπορείτε να βρείτε αναρτημένο το σχετικό σύνδεσμο στη ΣΕΛΙΔΑ ΜΕΛΩΝ της ιστοσελίδας της ΠΟΜΙΔΑ. Το livestreaming του Συνεδρίου γίνεται αποκλειστικά για τα ενήμερα μέλη της ΠΟΜΙΔΑ που έχουν καταβάλει τη συνδρομή 2022.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή ΕΔΩ!

πίσω στα νέα