Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 6,2% η αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τον Φεβρουάριο
15/02/2022

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) κατά τη δωδεκάμηνη περίοδο Φεβρουαρίου 2021 – Ιανουαρίου 2022 παρουσίασε αύξηση (απλή δωδεκάμηνη μεταβολή) κατά 6,2% (αύξηση έξη και δύο δέκατα τοις εκατό). Αυτό ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στις 15.2.2022.

Η αύξηση αυτή, που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις μειώσεις της αμέσως προηγούμενης 12μηνης περιόδου, οφείλεται στο γενικότερο κύμα ανατιμήσεων που παρατηρείται στη χώρα αλλά και διεθνώς. Η αύξηση αυτή επηρεάζει τα μισθώματα που σύμφωνα με τις συμβατικές τους ρυθμίσεις, υπόκεινται σε αναπροσαρμογή κατά τον τρέχοντα μήνα του 2022. Για τις μισθώσεις οι οποίες δεν έχουν σχετική συμβατική ρύθμιση, υπάρχει δικαίωμα αύξησης του μισθώματος κατά τα 75% της αύξησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

Υπενθυμίζουμε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις που εκδίδει η ΕΛΣΤΑΤ για την τιμαριθμική αναπροσαρμογή των ενοικίων (μια ακόμη επιτυχία της ΠΟΜΙΔΑ από τη δεκαετία του '90 ως προς την ουσία αλλά και τη διαδικασία) αναρτώνται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε επομένου μηνός στην ιστοσελίδα της www.statistics.gr και συγκεκριμένα ΕΔΩ.

πίσω στα νέα