Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου: Ανάσα των πολιτών με πρόσληψη δύο δικηγόρων...
08/03/2020

Τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών δίνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου και η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Ηρακλείου (ΕΝ.ΙΔ.Α.Ν.Η.) καθώς σε λίγες ημέρες δύο δικηγόροι θα εγκατασταθούν στο Κτηματολογικό γραφείο για να διεκπεραιώνουν όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις.
Η έλλειψη νομικών τα τελευταία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα οι πράξεις συμβολαίων, αγωγών, δικαστικών αποφάσεων, αιτήσεων και άλλων υποθέσεων να αποστέλλονται στα κτηματολογικά γραφεία Άρτας και Χίου, τα οποία διαθέτουν δικηγόρους, προκειμένου να γίνουν εισηγήσεις.
Ως εκ τούτου η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη καθώς και η αναμονή αφού εκτός των άλλων καθυστερούσε και την μεταβίβαση ακινήτων προκαλώντας την μεγάλη αγανάκτηση των πολιτών.
Όπως ανακοίνωσε μέσω του Ράδιο Κρήτη και της εκπομπής του Λευτέρη Βαρδάκη ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών ακινήτων Νομού Ηρακλείου και Αντιπρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ δικηγόρος κ. Κώστας Αράπογλου, τελικά μετά τις παρεμβάσεις της Ένωσης και προσωπικά του ιδίου προς τον γενικό διευθυντή του Κτηματολογίου κ.Στέφανο Κοτσώλη αλλά και του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, έγινε αποδεκτή από το Κτηματολόγιο η πρόταση να αναλάβουν την διεκπεραίωση των εκκρεμουσών υποθέσεων του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου δύο δικηγόροι, τους οποίους θα επιλέξει και θα μισθοδοτεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου για χρονικό διάστημα έξι μηνών και στη συνέχεια θα αναλάβει το ίδιο το Κτηματολόγιο.
Η σημαντική αυτή εξέλιξη αναμένεται να ανακουφίσει χιλιάδες πολίτες και να αποσυμφορήσει το Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου ενώ οι υποθέσεις θα εξετάζονται με γρήγορους πλέον ρυθμούς.
Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος είχε απαντήσει αρνητικά στην τοποθέτηση νομικού στο Κτηματολογικό γραφείο Ηρακλείου μετά από ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

πίσω στα νέα