Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
ΠΟΜΙΔΑ: Νέα ενημερωτικά σεμινάρια μελών από 5η Οκτωβρίου!
22/07/2017

Με ιδιαίτερη επιτυχία και πανηγυρικό τρόπο έκλεισε ο  κύκλος των ενημερωτικών σεμιναρίων της  ΠΟΜΙΔΑ αυτής της περιόδου στην αίθουσα εκδηλώσεων των γραφείων της, Σοφοκλέους 15 και Αιόλου, 4ος όροφος, με  παρόντες τους Αντώνη Μουζάκη, Ορέστη Σειμένη, Ηλία Χατζηγεωργίου και τον δασολόγο σύμβουλο της ΠΟΜΙΔΑ κ. Λευτέρη Καραπιδάκη ως κύριους εισηγητές, και με θέματα τα Εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2017, Δηλώσεις φόρου εισοδήματος 2017, Φορολογία ακίνητης περιουσίας, Φορολογικοί έλεγχοι επί ακινήτων.

  • Νέες ρυθμίσεις στις αντιρρήσεις κατά των αναρτήσεων των δασικών χαρτών. Εισηγητές ο Δασολόγος κ. Λευτέρης Καραπιδάκης.
  • Ανείσπρακτα ενοίκια. Εμπορικές μισθώσεις - Μισθώσεις κατοικιών. Εισηγητής ο δικηγόρος κ. Στράτος Παραδιάς.
  • Αγωγές μείωσης μισθώματος εμπορικών μισθώσεων. Διαφορές συνιδιοκτητών πολυκατοικιών – κοινόχρηστα – «αυτονόμηση» στη θέρμανση πολυκατοικιών. Εισηγητής ο δικηγόρος  κ. Αναστάσιος Βάππας.
  • Ολες οι νέες σημαντικές ρυθμίσεις για τις τουριστικές μισθώσεις! Εισηγητής ο δικηγόρος κ. Γιώργος Χριστόπουλος.
  • Νέα ΚΥΑ για την αδειοδότηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εισηγητής ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Μάνος Κρανίδης.
  • Ασφάλιση Κτιρίων. Νέες βελτιώσεις στο πρόγραμμα ασφάλισης κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ –INTERAMERICAN. Εισηγητής ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης του προγράμματος ασφαλιστικός σύμβουλος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Νίκος Κεχαγιάογλου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς, που ενημέρωσε και για όλη την τρέχουσα επικαιρότητα των θεμάτων των ιδιοκτητών ακινήτων. 

Παρακολούθηση - Δήλωση συμμετοχής: Η παρακολούθηση και το έντυπο ενημερωτικό υλικό της ΠΟΜΙΔΑ είναι δωρεάν για όλα τα ταμειακώς ενήμερα μέλη των σωματείων της ΠΟΜΙΔΑ αλλά και όσους εγγραφούν μέλη κατά την προσέλευσή τους (συνδρομή 2017: 40€). Συνιστούμε πάντοτε στους ενδιαφερομένους να δηλώσουν εδώ συμμετοχή στη Γραμματεία της ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15, mail@pomida.gr ή fax 210 3252470 και να προσέλθουν εγκαίρως στην αίθουσα του σεμιναρίου για εξασφάλιση θέσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ 2017-2018

Μετά την αποδοχή και επιτυχία της σειράς των πρόσφατων ενημερωτικών σεμιναρίων της ΠΟΜΙΔΑ, και για να μπορούν τα μέλη μας να προγραμματίζουν έγκαιρα την παρουσία τους, ανακοινώνουμε τη θεματολογία και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων της  περιόδου 2017-2018 και επομένων, που θα διεξάγονται κατά κανόνα ανά δίμηνο, την 1η Πέμπτη του μηνός, από ώρα 5 – 7.30 μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων των γραφείων μας, και θα επαναλαμβάνονται ως 5 σεμινάρια ετησίως με την αυτή χρονική διασπορά:

Α. Φθινόπωρο 2017: Δύο θεματικά σεμινάρια:

Πέμπτη 5η Oκτωβρίου 2017: Θεματικό τεχνικό:

*Μέτρα και τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια,

*Θέρμανση και “αυτονόμηση” στις πολυκατοικίες,

*Ηλεκτρονική «Ταυτότητα» κτιρίων,

*Νέα διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων, ακυρότητα μισθώσεων.

*Ελεγχος σεισμικής τρωτότητας κτιρίων,

*Δασικοί χάρτες - Εθνικό Κτηματολόγιο,

*Διατηρητέα και ιστορικά κτίρια,

*Αδειοδότηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

*Αντισεισμική ασφάλιση κτιρίων στο ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης κτιρίων μελών "ΠΟΜΙΔΑ-INTERAMERICAN".

Πέμπτη 7η Δεκεμβρίου 2017: Θεματικό νομικό: Εορτασμός της 10ης Δεκεμβρίου ως Διεθνούς Ημέρας Ιδιοκτησίας (UIPI International Property Day)- H ιδιοκτησία ως ανθρώπινο δικαίωμα -  απαλλοτριώσεις - δεσμεύσεις ακινήτων (περιβαλλοντικές, πολεοδομικές, αρχαιολογικές, διατηρητέα κλπ.), μισθώσεις (επαγγελματικές, κατοικιών, AirBnB κλπ.), δυστροπία ενοικιαστών, αναπροσαρμογή μισθωμάτων, δικαιολογητικά σύνταξης συμβολαίων κλπ.

Β. Ανοιξη 2018: 3 φορολογικά σεμινάρια μαζί με όλα τα επίκαιρα θέματα:

Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018

Πέμπτη 3η Μαίου 2018

Πέμπτη 7η Ιουνίου 2018.

Τα σεμινάρια θα συντονίζει ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς, που θα ενημερώσει και για όλη την τρέχουσα επικαιρότητα των θεμάτων των ιδιοκτητών ακινήτων. Για τις εξελίξεις στο Πρόγραμμα Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ – INTERAMERICAN θα ενημερώνει ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης του Προγράμματος ασφαλιστικός σύμβουλος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Νίκος Κεχαγιάογλου.

Παρακολούθηση - Δήλωση συμμετοχής: Η παρακολούθηση και το έντυπο ενημερωτικό υλικό της ΠΟΜΙΔΑ είναι δωρεάν για όλα τα ταμειακώς ενήμερα μέλη των σωματείων της ΠΟΜΙΔΑ αλλά και όσους εγγραφούν μέλη κατά την προσέλευσή τους (ετήσια συνδρομή: 40€*). Συνιστούμε στους ενδιαφερομένους να δηλώνουν συμμετοχή στη Γραμματεία της ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15, mail@pomida.gr ή fax 210 3252470 και να προσέρχονται εγκαίρως για εξασφάλιση θέσης.

 

πίσω στα νέα