Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
Συλλυπητήρια ΠΟΜΙΔΑ για τον θάνατο του Κων. Μίχαλου
06/08/2021

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, 61 ετών , ο οποίος ήταν από χθες στο εργοστάσιο του στο Κρυονέρι, ανησυχώντας για τη φωτιά και σύμφωνα με στην τελευταία ανάρτηση του στο Instagram αναφερόταν στις πυρκαγιές με την ευχή να μην υπάρξουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες εντοπίσθηκε από τη σύζυγό του στο γραφείο του εργοστασίου του, χωρίς τις αισθήσεις του. Διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΠΟΜΙΔΑ εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια τόσο στην οικογένειά του, όσο και στην επιχειρηματική οικογένεια της χώρας μας, της οποίας ήταν άξιος εκπρόσωπος. Ο εκλιπών όχι μόνον είχε συμπαρασταθεί στους αγώνες και τα αιτήματα της ΠΟΜΙΔΑ, αλλά στην κρίσιμη καθοριστική σύσκεψη που έγινε στην Ανοιξη του 2014 υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για τη νέα ρύθμιση των εμπορικών μισθώσεων, πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της απελευθέρωσης, ως μέτρου απαραίτητου για την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς.    

Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος γεννήθηκε το 1960, και σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Essex της Μ. Βρετανίας, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics & Political Science σε θέματα οικονομικών εφαρμογών.

Από το Μάρτιο του 2012, ήταν Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, και από το 2006, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (θέση στην οποία επανεξελέγη το Δεκέμβριο του 2011).

Από το 1988 ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της βιομηχανικής – εξαγωγικής εταιρείας SWAN Α.Ε. που εδρεύει στο Κρυονέρι Αττικής.

Από το 1993 ως το 2005 ήταν εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, στο οποίο, την περίοδο 1998 – 2002, κατείχε τη θέση του Οικονομικού Επόπτη.

Το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 Αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής.

Το 2004 – 2005 διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Το 2005 – 2006 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών.

Το 2007 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Το 2009 εξελέγη μέλος ΔΣ του ΟΤΕ.

Το 2012 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας ASTIR PALACE Α.Ε. και του Δ.Σ. της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ήταν έγγαμος με τέσσερα παιδιά.

Αιωνία η μνήμη του!

πίσω στα νέα