Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation
Πρόγραμμα ενημερωτικών εκδηλώσεων ΠΟΜΙΔΑ Αυγούστου 2023 - Ιανουαρίου 2024
06/09/2023

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΚΗΣΗ»

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, 5.00 - 8.00 μ.μ., εν όψει των δημοτικών εκλογών της 8.10.2023 με θέμα τη σχέση μεταξύ Ακίνητης Περιουσίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία τα οποία τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και... στενότερη. 

Στα πλαίσια της παραπάνω ημερίδας, θα συζητηθούν τα θεσμικά ζητήματα που αφορούν τις ρυμοτομικές δεσμεύσεις ακινήτων, τα υφιστάμενα και τα αναγκαία προγράμματα αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης κτιρίων και ιδιαίτερα κατοικιών, διάσωσης και ανάδειξης των διατηρητέων κτιρίων, τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και τις προσφυγές των ΟΤΑ και ιδιαίτερα την πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ για περιέλευση των αδήλωτων στο Κτηματολόγιο και «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακινήτων στους οικείους Δήμους, αντί στο απρόσωπο Δημόσιο, για την καλύτερη αξιοποίησή τους, ακόμη και για τη δημιουργία δημοτικής «κοινωνικής κατοικίας».

Επίσης θα συζητηθούν και τα οικονομικά ζητήματα, σχετικά με τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και ιδιαίτερα με την ανάγκη αυτόματης απαλλαγής των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, με το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, τα αδήλωτα εμβαδά ακινήτων, και με την παραγραφή παλαιών οφειλών προς τους ΟΤΑ.

Στην ημερίδα που θα παρακολουθήσει μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων προσκαλούνται και θα συμμετάσχουν υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από πολλούς Δήμους της Αττικής που ενδιαφέρονται για τα θέματα αυτά.

Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση αυτή είναι η Υπουργός Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης και κάθε ενδιαφερόμενος υποψήφιος δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος οποιουδήποτε Δήμου της Αττικής που ενδιαφέρεται για τα θέματα αυτά.

Στην ημερίδα που θα παρακολουθήσει μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων προσκαλούνται και θα συμμετάσχουν υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από πολλούς Δήμους της Αττικής που ενδιαφέρονται για τα θέματα αυτά.

Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων να δηλώσουν συμμετοχή και να παρακολουθήσουν την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση!

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, 5.00 - 8.00 μ.μ., με θέματα: Εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια, φωτοβολταικά - ηλιακοί θερμοσίφωνες στις στέγες, πολεοδομικές ρυθμίσεις, εκτός σχεδίου δόμηση, τακτοποίηση αυθαιρέτων, διατηρητέα κτίρια, ταυτότητα κτιρίου, διορθώσεις συμβολαίων, δασικοί χάρτες, Εθνικό Κτηματολόγιο κλπ.


Στις ημερίδες αυτές θα προσκληθούν να συμμετάσχουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί και κεντρικοί υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Αθηνών και Αττικής. Τις εργασίες τους θα προλογίσει ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς που θα ενημερώσει και γενικότερα τους συμμετέχοντες για όλα τα επίκαιρα προβλήματα των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας. 

Τόπος διεξαγωγής: Οι τρεις ημερίδες θα διεξαχθούν αποκλειστικά με φυσική παρουσία στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των γραφείων της ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 και Αιόλου, 4ος όροφος, και θα κλείσουν με απαντήσεις στις ερωτήσεις των μελών μας.

Παρακολούθηση - δήλωση συμμετοχής: Η παρακολούθηση είναι δωρεάν για όλα τα ταμειακώς ενήμερα μέλη των σωματείων της ΠΟΜΙΔΑ αλλά και όσους εγγραφούν μέλη μέσω της ιστοσελίδας μας www.pomida.gr στο link https://www.pomida.gr/gine_melos.php ή κατά την προσέλευσή τους (συνδρομή 2023: 40€ - έκπτωση 10% για συνταξιούχους, ανέργους, φοιτητές και ΑμΕΑ, 25€ για νέους και συμμετέχοντες στα προγράμματα ασφάλισης και ενέργειας της ΠΟΜΙΔΑ). Καλούμε τους ενδιαφερομένους να δηλώσουν συμμετοχή μέσω mail@pomida.gr αλλά και να προσέλθουν εγκαίρως για εξασφάλιση θέσης.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΤΟ BINTEO ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Νομική Ημερίδα (σεμινάριο) για τις μισθώσεις ακινήτων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, εν όψει της νέας μισθωτικής περιόδου, H εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε και όλα τα ενήμερα μέλη της ΠΟΜΙΔΑ μπορούν να την παρακολουθήσουν μέσω του link που βρίσκεται στη σελίδα μελών της ιστοσελίδας μας. Θεματολογία: 

- Επαγγελματικές μισθώσεις: Σύναψη, διάρκεια, χρήση, αναπροσαρμογή, λύση.
- Μισθώσεις κατοικιών: Σύναψη, διάρκεια, χρήση, αναπροσαρμογή, λύση.
- Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Προϋποθέσεις, περιορισμοί, επερχόμενες εξελίξεις.
- Αντιμετώπιση δύστροπων ενοικιαστών, καταβολή επιδόματος ενοικίου στους ιδιοκτήτες.

 

ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΧΑΙΑΣ

Πάτρα, Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, 12.00 μ.μ., ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στα πλαίσια του ετήσιου FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ με θέμα «Φορολογία και συναλλαγές ακινήτων». ΕΝΦΙΑ, αντικειμενικές αξίες, γραφειοκρατία στις συναλλαγές και μεταγραφές, μονομερείς τροποποιήσεις οριζοντίων ιδιοκτησιών κλπ.

41ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΜΙΔΑ

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, 10.00 π.μ., Αίθουσα ΕΡΜΗΣ του ΕΒΕΑ, για όλα τα εκκρεμή προβλήματα των ιδιοκτητών ακινήτων, και με συμμετοχή όλων των αρμόδιων υπουργών και φορέων, πολιτικών κομμάτων κλπ.

πίσω στα νέα